WAAROM B STRONG?

“B STRONG brengt een fundamentele verandering in de manier waarop we sporten. Je kan nu slimmer, veiliger trainen en jouw gehele kracht en fitheid verbeteren in minder tijd en met betere resultaten. De voordelen van de blood flow restriction training (BFR-training) leiden tot een algemene gezondheid en welzijn voor de volledige bevolking. Bovendien het kan het van overal, op elk moment en door iedereen – jong of oud – ongeacht de conditie – uitgeoefend worden.”

Jim Stray-Gundersen, MD, CMO/co-founder & developer, B STRONG

HORMONALE REACTIE

Blood Flow Restriction Training (BFR-Training) verandert de doorbloeding naar het ledemaat gedurende verschillende korte oefeningen om de hersenen te laten denken dat de spier hard aan het werk is. Dat activeert een robuuste vrijlating van anabole (groei)hormonen in de bloedsomloop. Deze vrijlating heeft een invloed op alle werkende en helende weefsels. Een toegenomen niveau van het groeihormoon zorgt voor meer energie, betere prestaties, anti-aging en helpt om de botdensiteit te bewaren. Met andere woorden, het hele lichaam haalt voordeel uit dit type van training. Na slechts enkele B STRONG sessies leveren deze trainingen al aanzienlijke resultaten op.

ANTI-AGING

“Schoonheid zit vanbinnen.” De BFR-training met B STRONG stimuleert de productie van een groeihormoon dat helpt bij het reguleren van de stofwisseling en de productie van collageen. Daarnaast zorgt dit groeihormoon voor afgelijnde spieren en sterkere botten. Workouts met een lage spierbelasting gecombineerd met de B STRONG technologie laten toe het maximale uit je lichaam te halen zonder dat de spieren beschadigd raken. Zo blijf je sterk, vol zelfvertrouwen en met een verbeterde conditie. B STRONG helpt je bij een gezonde en gelukkige levensstijl.

SNELLER HERSTEL

B STRONG is een ‘gamechanger’ in revalidatie. Door gebruik te maken van relatief gemakkelijke oefeningen en het B STRONG Training System™ kan atrofie tegengegaan worden en blijft de conditie behouden. Door het trainen van zoveel mogelijk spieren, zonder het helende weefsel te beschadigen, wordt er een proces in gang gezet waarbij het herstel, de genezing en de conditie optimaliseert. Omdat de spierbelasting laag of gemakkelijk is, wordt er weinig bijkomende schade toegebracht bij het trainen waardoor herstel en verbetering van conditie snel plaatsvinden.

BETERE RESULTATEN

De BFR-training is een fenomenale nieuwe manier van trainen. Het is de favoriet onder topatleten en fitness-enthousiastelingen die rekenen op het B STRONG Training System™ om betere resultaten neer te zetten en hun sport- en conditiedoelen te bereiken. Winst in spierkracht, uithouding, snelheid en behendigheid wordt al na enkele trainingen merkbaar. Afhankelijk van een aangepast voedingspatroon kan een toename van spiermassa en een vetvrij lichaamsgewicht bereikt worden. Dankzij een lagere spierbelasting is het lichaam minder onderhevig aan hoge krachten die erop inwerken en ontstaat dus geen stijfheid of beschadigd spierweefsel. B STRONG is de eerste keuze van krachttraining voor atleten.

B STRONG IS VOOR IEDEREEN

TOEPASSINGEN

 

Niet langer het geheim van topatleten, olympiërs en fysiotherapeuten, B STRONG biedt een betaalbaar, veilig en gemakkelijk te gebruiken BFR-trainingssysteem voor iedereen. Haal dezelfde voordelen als die van een intensieve workout in minder tijd en met minder inspanning. 

ALGEHELE FITHEID & WELZIJN

We streven allemaal naar een betere gemoedsrust en een gezond lichaam. Bereik een volledige workout van het lichaam en oogst de voordelen van langdurige algemene gezondheid en welzijn. Zo goed als iedereen kan gebruik maken van dit veilige en efficiënte lage-impact oefen programma.

Beperk het aantal workouts
Beperk het blessurerisico van zware gewichten
Maximaliseer resultaten en krijg een systemisch antwoord

Bijvoorbeeld kan het toevoegen van een korte B STRONG Training sessie aan het einde van een intensieve cardio sessie helpen om een goede tonus te verkrijgen en zorgen voor kracht winst.

SPORT & PRESTATIE

B STRONG is de eerste keuze kracht trainingsapparatuur voor de sportpopulatie.

Jonge atleten die op een veilige manier kracht willen opbouwen
Adolescenten en semi-profs
Atleten en Olympiërs van topniveau
Voormalige atleten die fit en sterk willen blijven zonder hun lichaam te beschadigen.

De veelzijdigheid en het comfort van de B STRONG banden zorgt ervoor dat het de ideale toepassing is om toe te voegen aan het gewoonlijke trainingsregime. Zorg voor een krachtstoename gedurende sport-specifieke bewegingen om maximale resultaten te behalen.

REVALIDATIE

Het B STRONG Training System™ kan helpen om de kracht te behouden gedurende herstel van musculoskeletale blessures of operaties en kan het verlies van conditie beperken door de mogelijkheid aan te bieden om de aangedane weefsels te trainen gedurende de revalidatie periode met (on)belaste oefeningen van lage intensiteit.

• Ingekorte revalidatie tijd
• Beperken van atrofie van spieren en verlies van fitheid
• Systemisch anabool antwoord optimaliseert de winst die gemaakt wordt met het revalidatie programma
• Faciliteert genezing nodig om kracht en uithouding van de spier te herstellen

FIT BLIJVEN ONDERWEG

Beperkte tijd? Pak je gym in en neem hem mee. Het B STRONG Training System™ kan gemakkelijk ingepakt worden om comfortabel te reizen. Wordt sterker in de auto, bus, op de trein of vliegtuig. Maak van je hotelkamer je persoonlijke gym zodat je kan fit blijven onderweg! Gemaakt voor jouw drukke levensstijl – thuis – op kantoor – op reis.

Licht
Compact
Robuust
Draagbaar

Ben je geïnteresseerd in onze B STRONG BFR-Training producten?

Kies jouw pakket in onze webshop