WAT HOUDT BFR-TRAINING MET B STRONG PRECIES IN?

Blood Flow Restriction training of BFR-training is een techniek die de bloedsomloop van het lichaam manipuleert. In combinatie met verschillende krachtoefeningen resulteert deze techniek in een bijzonder snelle winst aan kracht en fitheid. Bovendien is er slechts een minimale spierbelasting waardoor er amper stijfheid van de spieren optreedt.

Wat gebeurt er gedurende BFR-training met het B STRONG systeem?

Tijdens BFR-Training zorgt spiervermoeidheid ervoor dat er anabole hormonen (groeihormonen) vrijkomen. Deze anabole hormonen brengen voordelen voor alle spieren in het lichaam. Lees meer details waarom het B STRONG Training Systeem™ optimaal is voor BFR-Training.

Hoe werkt de BFR-Training van B STRONG?

Opblaasbare banden worden rond het bovenste deel van armen en/of benen gedragen om op een veilige manier de doorbloeding van het ledemaat te vertragen.

De banden worden opgeblazen tot een specifieke, geïndividualiseerde druk die wordt voorgeschreven door het Blood Flow Restriction Training System™.

Gemakkelijke oefeningen met een lage spierbelasting zorgen voor een goede stimulatie van spieren die vergelijkbaar is met intensieve anaerobe training.

Deze sterke spiervermoeidheid zet een natuurlijk, robuust, hormonaal proces in gang dat op haar beurt hypertrofie (spiergroei) en krachttoename oplevert vergelijkbaar met het traditionele gewichtheffen.

De hormonen die circuleren in de bloedsomloop hebben bovendien een positieve invloed op alle delen van het lichaam en niet enkel op de afgespannen ledematen, dat is het ‘Systemische Effect’.

1

Blood Flow Restriction Training BFR Training B STRONG Inflatable belt Pressure Arm

Lage spierbelasting + een gematigde doorbloeding zorgen voor doortastende spiervermoeidheid zonder schade.

2

Blood Flow Restriction Training BFR Training B STRONG Brain

Het zenuwsysteem communiceert naar de hersenen dat de spieren niet sterk genoeg zijn voor de oefening (brandende spieren).

3

Blood Flow Restriction Training BFR Training B STRONG Brain Activity

De hersenen reageren met het vrijlaten van groeihormonen (anabole hormonen).

4

Blood Flow Restriction Training BFR Training B STRONG Blood Vessels Arteries

De vrijgelaten anabole hormonen circuleren in het lichaam via de doorbloeding en richten zich op de anabole receptoren van alle spieren die gebruikt werden bij de oefening.

5

Blood Flow Restriction Training BFR Training B STRONG Fitness Yoga Stretch

Spierweefsel, bloedvaten en beenderen gebruiken de vrijgekomen anabole hormonen om spierherstel en krachtstoename te faciliteren zonder de weefsels te beschadigen.

Ben je geïnteresseerd in onze B STRONG producten?

Check onze webshop